USŁUGI DDD
Realizujemy profesjonalne usługi monitoringu HACCP i monitoringu DDD. Jeśli prowadzisz firmę, zajmującą się produkcją, przetwarzaniem, przechowywaniem czy sprzedażą żywności, masz obowiązek monitorowania zagrożeń ze strony szkodników w Twojej firmie.
Monitoring HACCP to okresowa kontrola polegająca na identyfikację i ewentualne wdrożenie planu usuwania szkodników z danego obiektu.
Obowiązujące w Polsce normy mówią jasno. Każdy przedsiębiorca, który zajmuje się produkcją, przetwórstwem czy transportowaniem produktów spożywczych musi realizować swoje usługi zgodnie z pewnymi zasadami w tym HACCP.
Oznacza to przestrzeganie wymagań zdrowotnych i higienicznych na każdym etapie dystrybucyjnym.
Realizowanie usług zgodnie z HACCP to gwarant zarówno dla producentów jak i konsumentów, że produkty spożywcze są całkowicie bezpieczne dla spożywających.
Wdrożenie monitoringu HACCP w swojej firmie może wykreować pozytywny wizerunek firmy dbającej o zdrowie i życie swoich kontrahentów.
Zabezpieczenie przed szkodnikami to jeden z ważniejszych elementów spełnienia wymogów Dobrej Praktyki Higienicznej. Monitoring HACCP w tym zakresie spełnia wszelkie zadania.
Bezpieczeństwo żywności jest podstawowym problemem dotykającym każdego zakątka przemysłu spożywczego, od producentów i dystrybutorów po konsumentów ostatecznie spożywających żywność. Analiza Zagrożeń i Krytyczne Punkty Kontroli ( HACCP ) to uznana na całym świecie metoda identyfikacji i zarządzania ryzykiem związanym z bezpieczeństwem żywności, mająca na celu zapewnienie bezpieczeństwa danej żywności od produkcji do podania na stół.
W celu zarządzania kwestiami bezpieczeństwa żywności, plan HACCP koncentruje się na zapobieganiu występowaniu zagrożeń podczas produkcji i przetwarzania żywności.
Kompleksowy i systematyczny system HACCP wykorzystuje naukę i technologię, aby zapewnić bezpieczną produkcję, obsługę i przygotowanie żywności.
Jak sama nazwa wskazuje, HACCP obejmuje zarówno analizę zagrożeń, która jest rodzajem analizy ryzyka, jak i krytyczne punkty kontroli (lub CCP). Krytyczny punkt kontroli jest punkt, krok lub procedura, w której kontrole mogą być stosowane w celu zapobieżenia, zmniejszenia lub wyeliminowania zagrożeń bezpieczeństwa żywności.
HACCP to system, który zapewnia ramy do monitorowania całego systemu żywnościowego w celu zapewnienia maksymalnego bezpieczeństwa. System składa się z siedmiu etapów służących do monitorowania żywności, zarówno po stronie produkcyjnej, jak i gastronomicznej. Koncentruje się na identyfikowaniu i zapobieganiu zagrożeniom, które mogą sprawić, że żywność jest niebezpieczna, co z pewnością jest najważniejsze, ponieważ bezpieczeństwo żywności zostało poddane dodatkowej kontroli w następstwie kryzysu COVID-19.
Niektóre zalety HACCP w porównaniu z poprzednimi systemami obejmują fakt, że opiera się on na rzeczywistej nauce i że umożliwia bardziej wydajny i skuteczny nadzór rządowy dzięki wymogom dotyczącym prowadzenia dokumentacji, które mogą pomóc agencjom regulacyjnym lepiej określić, jak dobrze firma przestrzega przepisów i przestrzega nakazu bezpieczeństwa żywności praktyki. HACCP pomaga również firmom spożywczym skuteczniej konkurować na rynku światowym. W rezultacie społeczność międzynarodowa powszechnie uznaje HACCP za złoty środek bezpieczeństwa żywności.
To idealny sposób na udowodnienie swoim Klientom, że działamy zgodnie z pewnymi normami, które są przestrzegane, dzięki czemu dostarczane przez nas produkty są bezpieczne i posiadają najwyższą jakość.
Niezależnie od tego czy zidentyfikowaliśmy ślady szkodników, czy też działamy prewencyjne, monitoring DDD pozwoli na indywidualne przygotowanie programu naprawczego.
Każda wizyta jest dokumentowana, sporządzany jest raport, który potwierdza stan naszego obiektu.
Pamiętajmy, że usunięcie szkodników wcale nie zwalania nas z konieczności przeprowadzania okresowych monitoringów.
Wszystkie prawa zastrzeżone Piotr Druzd 2023
Realizacja: IT AGENCJA
Polecamy: Opryski4you.pl
Skup mieszkań Sochaczew